Fødevaretilsætningsstoffer

Fødevarestyrelsen har igennem de sidste par år haft et større fokus på at afholde kontrol kampagner, foruden de ordinære kontrolbesøg. Dette giver den fordel at der bliver nogle indsatsområder, som de ved at virksomhederne har brug for råd og vejledning omkring eller hvis fødevarestyrelsen skal skabe sig et overblik over “rigets tilstand”

I perioden februar til september 2018 er et af fødevarestyrelsens indsats områder tilsætningsstoffer til fødevarer importeret fra 3. lande. Dette gør de fordi at op imod 25% af de tidligere kontrollerede varer ikke levede op til EU reglerne, så målet er at dette kan ses i kontrol kampagnen i 2019.

Har du styr på mærkningen af dine producerede varer? Hvad enten du importere fra 3. lande eller du køber igennem en anden danske eller EU virksomhed, så er det i sidste ende dig der er ansvarlig for mærkningen af dine varer.

De overordnede regler er EU forordninger: 1169/2011 om fødevareinformation til forbrugerne og 1333/2008 om fødevaretilsætningsstoffer, som beskriver de generelle regler. Danmark har fortolket disse forordninger i en bekendtgørelse: BEK nr 1044/2015 om tilsætninger til fødevarer.

Du skal sørge for at have datablade fra din leverandør af råvarer, disse datablade skal bruges til at lave din label. Reglerne er meget komplekse og vi anbefaler at du får hjælp af Din Fødevarekonsulent til at foretage mærkningen.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *